→ Zantara 216 EC

Zantara 216 EC este un fungicid sistemic produs de Bayer pentru combaterea bolilor foliare la grau si orz si a bolilor spicului la grau.
Substante active: bixafen 50 g/l + tebuconazol 166 g/l

Mod de actiune

Zantara contine ca substante active bixafen si tebuconazol. Bixafen este o noua substanta activa dintr-o grupa chimica recent descoperita (SDHI), având un mod de actiune diferit de fungicidele utilizate în prezent la cereale.

Ambele substante active prezinta proprietati sistemice de translocare în planta. Viteza ridicata de translocare în planta pentru tebuconazol indica o activitate curativa favorabila care permite o mai mare flexibilitate a aplicarii.

Viteza mai redusa de translocare pentru bixafen este avantajoasa, conducând la o activitate de protectie de lunga durata. Combinarea celor doua moduri diferite de actiune asigura un grad ridicat de combatere a bolilor la grâu si orz, Zantara fiind indicat în special în strategiile antirezistenta.

Mod de utilizare Grâu si orz

Zantara 216 EC se utilizeaza la doza de 1 l/ha pentru combaterea bolilor care formeaza complexul de boli foliare ce se manifesta la aceste culturi (grâu – Erysiphe graminis, Septoria tritici, Puccinia spp; orz – Erysiphe graminis, Pyrenophora teres, Rhynchosporium secalis, Helminthosporium sativum) si la doza de 1,2 l/ha pentru combaterea fuzariozei spicelor (Fusarium spp.) la grâu.

Se aplica maximum 2 tratamente foliare terestre, la un interval minim între tratamente de 21 zile. Intervalul de aplicare este cuprins între începutul împaierii si sfârsitul înfloritului (BBCH 30-69) pentru grâu si între începutul împaierii si începutul înfloritului pentru orz (BBCH 30-61). Ultimul tratament vizeaza combaterea fuzariozei spicelor.

Volumul de solutie necesar este de 200-400 l/ha. Zantara protejeaza cultura 14-21 zile de la aplicare.

Perioada de pauza înaintea recoltarii este de 35 zile.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Zantara 216 EC

Ai o întrebare despre » Zantara 216 EC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Zantara 216 EC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740