→ Yunta Quattro 373,4 FS

Yunta Quattro 373,4 FS este un insectofungicid sistemic produs de Bayer pentru combaterea bolilor si daunatorilor care afecteaza samânta si plantulele de grâu si orz
Substante active: Clotianidin 166,7 g/l + imidacloprid 166,7 g/l + protioconazol 33,3 g/l + tebuconazol 6,7g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata pentru tratarea semintelor)

Mod de actiune

Toate cele 4 substante active au proprietati de contact si sistemice. Protectia împotriva agentilor patogeni este data de protioconazol si tebuconazol, din grupa triazolintionelor respectiv a triazolilor, iar protectia împotriva daunatorilor este realizata de clotianidin si imidacloprid din grupa cloronicotinilelor.

Protectia este asigurata atât la suprafata semintelor si în interiorul lor, cat si în sol prin formarea unui halou protector.

Dupa semanat, în timpul germinatiei, produsul patrunde în samânta si ulterior în plantula, unde împiedica dezvoltarea miceliului ciupercilor patogene si, în acelasi timp, protejeaza plantele de atacul insectelor daunatoare la nivel radicular în sol si pe planta.

YUNTA QUATTRO 373,4 FS are un efect protector de lunga durata manifestat chiar de la început din  perioada critica de germinatie a semintelor, determinând în acelasi timp o crestere mai viguroasa a plantulelor în primele stadii de dezvoltare si continua ulterior în functie de conditiile locale pâna dupa înfratit.

Domeniu de utilizare

Yunta Quattro 373,4 FS este omologat pentru tratarea semintelor utilizând o doza de 1,6 l/t, pentru combaterea urmatoarelor boli si daunatori:

Grâu de toamna: malura comuna (Tilletia spp.), taciunele graului (Ustilago tritici)
Grâu de toamna si orz: viermii sârma (Agriotes spp.), mustele cerealelor (Oscinella frit, Phorbia spp., Delia coarctata), gândacul ghebos (Zabrus tenebrioides).

Selectivitate

Utilizat la dozele  recomandate produsul nu este fitotoxic pentru plantule de grâu si orz.

Mod de lucru

Pentru pregatirea solutiei de tratat, în rezervorul sau tancul de premix al masinii se adauga întâi apa, apoi YUNTA QUATTRO 373,4 FS, amestecându-se bine pentru omogenizare. Volumul total de solutie de aproximativ 8-10 litri pentru 1 tona de seminte variaza în functie de mai multi parametri: MMB, umiditatea semintelor, calitatea conditionarii etc.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Yunta Quattro 373,4 FS

Ai o întrebare despre » Yunta Quattro 373,4 FS?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Yunta Quattro 373,4 FS


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740