→ Sfera 535 SC

Sfera 535 SC este un fungicid sistemic si mesostemic produs de Bayer pentru combaterea bolilor la floarea soarelui si sfecla de zahar.
Substante active: trifloxistrobin 375 g/l+ciproconazol 160 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Mod de actiune

Sfera 535 SC este un produs cu spectru  larg de activitate datorita modului diferit de actiune a celor doua substante active.

Trifloxistrobin, o strobilurina cu activitate mesostemica in plante, este puternic absorbit în stratul ceros al frunzelor si redistribuit atât pe suprafata foliara prin procese de evapotranspiratie cât si translaminar în interiorul frunzelor si al celorlalte organe aeriene.

El întrerupe ciclul de dezvoltare a ciupercii înca din stadiile primare, inhibând germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ si formarea apresoriilor. Ciproconazol este un triazol cu actiune sistemica care asigura protectia din interior a plantelor.

Efectul complementar al celor doua substante active fac din Sfera un produs deosebit de eficient si foarte bine adaptat pentru utilizarea în strategii antirezistenta.

Produsul prezinta o actiune preventiva de lunga durata si în anumite situatii chiar o actiune eradicativa. Sfera® se va utiliza exclusiv în tratamente preventive efectuate la avertizare sau atunci când sunt conditii favorabile pentru dezvoltarea bolilor.

Mod de utilizare

Floarea soarelui

Se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,4 l/ha pentru a combate putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria spp.) si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi).

Intervalul minim intre tratamente este de 21 zile. Primul tratament se efectueaza in fenofaza de 6-8 frunze ale plantelor, iar urmatorul la inceputul infloririi, atunci cand primele flori ligulate sunt vizibile. Daca se aplica un singur tratament, acesta se face la aparitia distincta a calatidiului. Volum de solutie: 200-400 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 42 zile.

Sfecla de zahar

Se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,35 l/ha pentru a combate cercosporioza (Cercospora beticola) si fainarea (Erysiphe betae). Intervalul minim intre tratamente este de 21 zile. Volum de solutie: 200-400 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 42 zile.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Sfera 535 SC

Ai o întrebare despre » Sfera 535 SC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Sfera 535 SC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740