→ Roundup

Roundup este un erbicid total, neselectiv, cu actiune sistemică, postemergent, produs de Monsanto, pe baza de glifosat.
Substanta activa: Glifosat 360 g/l

ROUNDUP controlează perfect toate speciile de buruieni anuale şi perene. ROUNDUP are un caracter universal având foarte multe segmente de aplicare.

Înainte de semănat Floarea Soarelui

Buruienile ţinta sunt: pălămida (Cirsium arvense) şi cornacii (Xanthium strumarium, Xanthium italicum)

Doze recomandate

Aplicati 2-3 l/ha erbicid ROUNDUP în maximum 150 litri apa, când pălămida este în faza de rozetă.

Mod de aplicare

Araţi şi discuiţi în toamnă. Nivelaţi superficial solul, cât mai devreme în primavara; se lasă buruienile să crească. Lăsaţi 3-5 zile pauză pentru translocare, până la urmatoarea lucrare mecanică. În cazuri deosebite, erbicidarea se poate efectua, după semănat, până la 1–2 zile înainte de răsărirea culturii de floarea soarelui, în condiţiile în care buruienile menţionate sunt răsărite.

Înainte de recoltarea cerealelor păioase

Se aplică pentru distrugerea buruienilor perene şi pentru desicarea culturii.

Doze recomandate

Buruieni problemă:

Pir (Agropyron repens), Costrei (Sorghum halepense), Pălămidă
(Cirsium arvense), Turita (Gallium aparine) – Doză 3-4 l/ha
Stuf (Phragmites communis) – Doză 5-6 l/ha

Aplicarea în vii şi livezi

Buruienile ţintă sunt pirul (Agropyron repens), costreiul (Sorghum halepense), pălămidă (Cirsium arvense), volbură (Convolvulus arvensis) şi pirul gros (Cynodon dactylon)

Mod de aplicare

Roundup poate fi aplicat în benzi sau pe toată suprafaţa folosind vermo rele sau maşina de erbicidat cu lănci manual sau rampă de stropit, în funcţie de sistemul de cultură al viei sau pomilor. Se aplică primăvara când buruienile au în jur de 10-20 cm.

Nu îndepărtaţi de pe teren mulciul rezultat în urma distrugerii buruienilor deoarece acesta păstrează umiditatea solului, previne eroziunea şi împiedică în bună măsură germinarea buruienilor anuale

În cursul anului, vetrele din noua generaţie a buruienilor vor fi erbicidate folosind pompele de spate cu 2% soluţie de Roundup.

Pe canale, terenuri virane

Mod de aplicare

Aplicaţi Roundup 4-6 l/h, în funcţie de speciile combătute, când acestea au o masă foliară suficient de dezvoltată. Doza de apă la ha este de 100-150 l. Soluţia se poate aplica şi prin pensularea buruienilor (conc. 33%).

Alte segmente

Roundup se mai foloseşte pentru distrugerea stufului din exploataţiile piscicole, în silvicultură, pentru distrugerea cuscutei din cultura de lucernă (0,75 l/ha; 1-3 zile după coasă), a buruienilor în stadiu foarte avansat de vegetaţie din culturile de talie joasă (sfeclă de zahăr, culturi legumicole, etc. prin pensulare).

erbicide ieftine

Te abonezi gratuit la informaţii despre Roundup

Ai o întrebare despre » Roundup?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Roundup


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740