→ Profiler 71 WG

Profiler 71 WG este un fungicid sistemic de ultima generatie produs de Bayer pentru combaterea manei la vita de vie
Substante active: fluopicolid 4,44% + fosetil-Al 66,7%
Formulare WG (granule dispersabile în apa).

Cultura Organism tinta Doza
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola) 2.25-2.5 kg/ha

Modul de actiune

Profiler 71 WG reprezinta o combinatie optima a doua substante active foarte eficiente în prevenirea si combaterea manei la vita de vie.

Fluopicolid face parte dintr-o clasa chimica complet noua, acylpicolide, având un mod de actiune diferit fata de substantele active utilizate în prezent în controlul manei.

Activitatea sa este cu precadere preventiva, având o eficacitate foarte ridicata si un efect îndelungat atât în cazul manei pe frunze cât si pe ciorchini.

Fosetil-Al, substanta activa cu sistemie completa, acro- si bazipetala (ascendenta si descendenta), are atât un efect direct asupra zoosporilor si miceliului ciupercilor, cât si un efect indirect constând în stimularea mecanismelor de autoaparare la nivelul tesuturilor plantei. Sinergia excelenta rezultata din combinatia celor doua substante active face din Profiler un produs cu actiune completa si cu durata lunga de protectie împotriva manei.

Modul de utilizare Vita de vie

Datorita efectului exceptional în prevenirea atacului de mana pe frunze si ciorchini, produsul se recomanda a se folosi cu precadere înaintea înfloritului, asigurându-se astfel o protectie de circa 2 saptamâni în perioada de maxima sensibilitate a plantelor.

Gratie proprietatilor antisporulante, Profiler se poate aplica si în tratamentele de la scuturarea capisonului floral. Pentru mentinerea unei protectii bune si sustinute, este necesara mentinerea concentratiei de fosetil-Al în plante prin efectuarea a 2-3 tratamente succesive cu produse ce contin aceasta substanta activa: Mikal Flash, Verita.

Se vor aplica maxim 2-3 tratamente pe sezon la doza de 2,25-2,5 kg/ha, în functie de presiunea de infectie. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timpul de pauza este de 21 zile.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Profiler 71 WG

Ai o întrebare despre » Profiler 71 WG?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Profiler 71 WG


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740