→ Nativo 300 SC

Nativo 300 SC este un fungicid sistemic produse de Bayer pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului la cereale
Substante active: 200 g/l tebuconazol + 100 g/l trifloxistrobin
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Cultura Organism tinta Doza
Grau Fainare (Erysiphe graminis)
Septorioza (Septoria spp.)
Rugini (Puccinia spp.)
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)
0,8 l/ha
Fuzarioza (Fusarium spp.) 1 l/ha
Orz Fainare (Erysiphe graminis)
Arsura bruna (Rhynchosporium secalis)
Patarea reticulara (Pyrenophora teres)
Helmintosporioza (Helminthosporium spp.)
0,8 l/ha

Modul de actiune

Nativo 300 SC este un fungicid cu actiune sistemica în plante. Tebuconazol patrunde în partile aeriene ale plantelor si este distribuit acropetal în interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

Trifloxistrobin are un spectru larg de activitate. Actiunea sa este de tip mezostemic si se caracterizeaza prin afinitatea foarte ridicata cu stratul de la suprafata plantei, redistribuirea si redepunerea pe partile aeriene ale plantei. Asupra ciupercilor patogene, Nativo are actiune preventiva si curativa asociata cu un efect de lunga durata.

Este un produs care poate combate inclusiv formele rezistente la alte fungicide datorita modului diferit de activitate al celor doua substante active componente. Nativo are un interval de aplicare foarte larg. Practic, el poate fi utilizat pe toata durata perioadei de vegetatie.

Specific acestui produs este efectul de “green leaf” (mentinerea foliajului verde o perioada mai lunga de timp), ceea ce permite acumulari suplimentare în boabe, deci sporuri de productie.

Mod de utilizare

Grâu si orz: 0,8 l/ha pentru combaterea complexului de boli foliare (la grau: fainare, septorioza, rugini, helmintosporioza; la orz: fainare, arsura bruna, patarea reticulara, helmintosporioza).

Grâu: 1 l/ha pentru combaterea fuzariozei spicelor (Fusarium spp.). Nativo se utilizeaza pentru 1-2 tratamente pe vegetatie. Intervalul de aplicare este cuprins între începutul împaierii si începutul înfloririi. În cazul efectuarii unui singur tratament, momentul optim de aplicare este la aparitia frunzei stindard. Volumul de solutie necesar este de 200-400 l/ha. Nativo protejeaza cultura 16-18 zile de la aplicare.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Nativo 300 SC

Ai o întrebare despre » Nativo 300 SC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Nativo 300 SC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740