→ Mythos

Mythos este un fungicid cu actiune preventiva produs de Bayer pentru combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie
Substanta activa: pyrimethanil 300 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Cultura Organism tinta Doza / Concentratie
Vita de vie Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 3 l/ha

Modul de actiune

Mythos are un mecanism nou de actiune, care consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzimele necesare procesului de infectie. Ca urmare este oprita cresterea tubului de germinatie si a miceliului, diminuându-se astfel numarul punctelor de infectie.

Mythos are actiune multipla: contact, vapori si translaminara. El este distribuit in interiorul frunzelor sau fructelor tratate. Impotriva putregaiului cenusiu are actiune preventiva, cu un nivel de eficacitate ridicat asupra tuturor suselor de Botrytis. Nu afecteaza procesele de vinificatie. Mythos inhiba formarea lacazei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).

Mod de utilizare

Mythos se utilizeaza în doza de 3 l/ha pentru 1-2 tratamente preventive în fenofazele de început de compactare sau intrare în pârga. Daca în programul de stropiri sunt prevazute mai multe tratamente pentru putregaiul cenusiu, este recomandabil ca Mythos sa fie utilizat în alternanta cu alte produse specifice pentru putregai, dar diferite sub aspectul modului de actiune, cum ar fi Rovral 500 SC sau Teldor 500 SC.

Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timpul de pauza este de 21 zile.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Mythos

Ai o întrebare despre » Mythos?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Mythos


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740