→ Movento 100 SC

Movento 100 SC este un insecticid sistemic total produs de Bayer pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate.
Substanta activa: spirotetramat 100 g/l

Mod de actiune

Movento 100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent, actiunea insecticida puternica observându-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare în momentul hranirii lor, precum si în stadiul de nimfa la câteva zile dupa aparitie.

Movento prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala în plante. La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat în toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circulând atât ascendent cât si descendent în toata planta.

Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insectelor localizate în cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare.

Concomitent, tratamentul cu Movento afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum si fertilitatea oualor, reducând semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.

Mod de utilizare

Mar

Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile între tratamente, în intervalul de la sfârsitul înfloritului pâna la faza de fructe de marime completa (BBCH 69-80). Pentru paduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferentiaza în functie de conditiile climatice. În conditii normale se aplica la  începutul migrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile).

În conditii de seceta se trateaza cu putin timp înainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).

Volumul de solutie: maxim 1500 l/ha. Timpul de pauza înaintea recoltarii: 21 zile.

Par

Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile între tratamente, în intervalul de la sfârsitul înfloritului pâna la fructul de marime completa (BBCH 69-80). Faza optima pentru primul tratament este dupa înflorit, când daunatorul se afla în stadiile de ou galben–portocaliu pâna la maxim L1 (larve de vârsta I).

Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza: 21 zile.

Pentru o combatere eficienta este necesara monitorizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.

Prun

Pentru combaterea viespii sâmburelui de prun se efectueaza un singur tratament la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, de regula al doilea tratament postfloral, la circa 7-10 zile dupa caderea petalelor. Timp de pauza: 21 zile.

Tomate în solarii

Se utilizeaza pentru combaterea musculitei albe (Trialeurodes vaporariorum) si a afidelor (Macrosiphon euphorbiae), în doza de 0,75 l/ha (0,075% în 1000 l apa). Se efectueaza maximum 4 tratamente la un interval de minimum 7 zile. In spatii protejate, pentru cei care utilizeaza polenizatori, se efectueaza maximum 4 tratamente, în 2 blocuri, la un interval de 14 zile între tratamente si de 8 saptamâni între cele 2 blocuri. Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea plantei de 1 metru.

Timpul de pauza înaintea recoltarii: 3 zile.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Movento 100 SC

Ai o întrebare despre » Movento 100 SC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Movento 100 SC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740