→ Modesto 480 FS

Modesto 480 FS este un insecticid cu actiune sistemica si de contact produs de Bayer pentru tratarea semintelor la rapita de toamna si de primavara
Substante active: clotianidin 400 g/l + betaciflutrin 80 g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata pentru tratamentul semintei)

Modul de actiune

Modesto 480 FS este un insecticid destinat tratamentului semintelor de rapita de toamna si primavara, pentru controlul unui spectru larg de daunatori.

Protectia completa este asigurata pâna la intrarea în iarna datorita efectului sinergic al celor doua molecule, actiunea complementara fiind asigurata în cele mai diverse conditii de clima si sol.

Noua substanta activa clotianidin, din clasa neonicotinoide, are efect sistemic deosebit si, datorita solubilitatii extrem de reduse în apa, ramâne în zona radacinilor pentru a fi absorbita în planta, nefiind levigata de apa din precipitatii, irigare etc.

Cea de-a doua substanta activa, beta-ciflutrin, este componenta de contact, actionând printr-un efect de soc dupa ingestie. Efectul cumulat al celor doua substante active asigura protectia plantelor de rapita pentru o perioada îndelungata (6-8 saptamâni de la semanat).

Modul de utilizare

Cultura: rapita de toamna si de primavara
Daunatori: puricii mici ai cruciferelor (Phyllotreta spp.); puricele mare al cruciferelor (Psylliodes spp.)

Doza de utilizare este de 12,5 l/tona de seminte (1,25 l/100 kg seminte). La aceasta doza, Modesto 480 FS nu influenteaza germinatia semintelor sau energia germinativa si nu are efect fitotoxic.

La efectuarea tratamentului se va avea în vedere o distributie cât mai uniforma a produsului pe suprafata semintelor, precum si evitarea umezirii excesive a acestora, pentru a evita încoltirea prematura.

Semintele tratate cu Modesto 480 FS îsi pastreaza capacitatea germinativa timp îndelungat, produsul nefiind fitotoxic.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Modesto 480 FS

Ai o întrebare despre » Modesto 480 FS?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Modesto 480 FS