→ Lamardor 400 FS

Lamardor 400 FS este un fungicid sistemic triazolic produs de Bayer pentru combaterea bolilor ce se transmit prin samanta la grau si orz.
Substante active: protioconazol 250 g/l+ tebuconazol 150 g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata pentru tratarea semintei)

Cultura Organism tinta Doza
Grau Malura comuna (Tilletia spp.)
Fuzarioza (Fusarium spp.) cu transmitere prin samanta
0,15 l/t
Orz Taciunele zburator (Ustilago nuda)
Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
0,15 l/t

Modul de actiune

Lamardor 400 FS are actiune sistemica în samanta si plantula. Cele doua substante active împiedica dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminte sau în interiorul acestora.

Protioconazol este o noua molecula din clasa triazolintione, caracterizata printr-o exceptionala actiune preventiva, curativa si eradicativa asupra unei game largi de patogeni, avand totodata efecte stimulatoare asupra cresterii plantelor.

Lamardor are asupra semintelor un efect protector de lunga durata, determinand în acelasi timp o crestere mai viguroasa a plantulelor în primele stadii de dezvoltare.

Modul de utilizare

Fiind conditionat ca suspensie concentrata, Lamardor 400 FS este relativ usor de utilizat datorita aderentei sale foarte bune la suprafata semintelor.

Pentru realizarea unei repartizari cat mai uniforme a produsului pe seminte, este necesar ca înainte de utilizare acesta sa fie amestecat cu apa pentru a se realiza 10 l solutie de tratat (9,85 l apa + 0,15 l produs) pentru o tona de seminte. Este important ca în procesul de tratare sa se realizeze o dozare corecta a produsului si o distributie uniforma pe seminte.

Compatibilitate

Lamardor 400 FS poate fi utilizat în amestec cu insecticide cloronicotinile. Pentru orice alte combinatii se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate chimica si biologica.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Lamardor 400 FS

Ai o întrebare despre » Lamardor 400 FS?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Lamardor 400 FS


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740