→ Gaucho 600 FS

Gaucho 600 FS este un insecticid produs de Bayer pentru tratarea semintelor de porumb si floarea soarelui împotriva ratisoarei porumbului si a viermilor sârma, precum si a semintelor de cereale paioase împotriva afidelor.
Substanta activa: imidacloprid 600 g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata pentru tratarea semintei)

Cultura Organism tinta Doza
Porumb Ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) 8 l/t sau 1,3 mg s.a./bob
(2,2 μl p.c./bob)*
Viermi sarma (Agriotes spp) 6 l/t sau 1 mg s.a./bob
(1,7 μl p.c./bob)*
Floarea soarelui Ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis)
Viermi sarma (Agriotes spp.)
10 l/t
Grau, orz de toamna Afide (Macrosiphum avenae, Rhopalosiphum maidis, Rhopalosiphum padi, Schizaphis graminum, Metopolophium dirhodum) 0,6 l/t

Modul de actiune

Gaucho are actiune sistemica de lunga durata în seminte si plante. Dupa semanat, produsul formeaza un halou de protectie în jurul semintei, actionând prin contact asupra daunatorilor din sol.

În acelasi timp, Gaucho patrunde în bob si de aici în plante, actionând prin ingestie asupra daunatorilor care ataca plantele în primele faze de vegetatie. Gaucho perturba ireversibil functiile vitale ale centrilor nervosi ai insectelor daunatoare, conducând la moartea lor.

Modul de actiune complex conduce la un spectru larg de combatere si la o eficacitate exceptionala chiar si asupra daunatorilor rezistenti la insecticidele conventionale utilizate în prezent la tratarea semintelor de porumb si floarea soarelui.

Modul de utilizare

Gaucho se va utiliza numai pentru tratarea semintelor de înalta valoare biologica, conditionate si calibrate, cu indici calitativi specifici soiului sau hibridului din care provin. Pentru a nu diminua calitatile produsului, se utilizeaza masini de tratat care asigura o dozare precisa si o distribuire foarte uniforma a substantei pe suprafata boabelor.

La efectuarea tratamentului, Gaucho poate fi utilizat ca atare sau dupa amestecarea prealabila cu apa în raport de 1 l produs la 0,25 l apa. La prepararea amestecului se pune întâi apa în premixer, apoi se adauga produsul, dupa care solutia se agita manual sau mecanic înaintea începerii tratarii.

Se prepara numai cantitatea de solutie necesara pentru cantitatea de samânta ce se va trata într-o zi de lucru. La prepararea solutiei, flacoanele cu Gaucho se agita înainte de golirea în premixerul instalatiei.

Selectivitate

La dozele recomandate, Gaucho 600 FS nu afecteaza energia germinativa sau germinatia semintelor si nu este fitotoxic pentru plantule.

În cazul tratarii formelor parentale ale hibrizilor de porumb si floarea soarelui, este necesara testarea prealabila a efectului produsului asupra energiei germinative si germinatiei semintelor, deoarece aceste forme sunt în general mai sensibile la tratarea semintei comparativ cu hibrizii comerciali. Semintele tratate se pot pastra un an fara sa îsi piarda indicii de calitate biologici.

* p.c. – produs comercial

Te abonezi gratuit la informaţii despre Gaucho 600 FS

Ai o întrebare despre » Gaucho 600 FS?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Gaucho 600 FS


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740