→ Flint Plus 64 WG

Flint Plus este un fungicid complex cu actiune preventiva produs de Bayer pentru combaterea unui spectru larg de boli la mar
Substante active: trifloxistrobin 4% + captan 60%
Formulare: WG (granule dispersabile în apa)

Modul de actiune

Flint Plus 64 WG este un produs cu spectru larg de actiune asupra multor patogeni, datorita celor doua substante active din compozitia sa. Trifloxistrobin, din grupa chimica a strobilurinelor, are o actiune preventiva si o activitate mezostemica la nivelul organelor tratate.

Este puternic absorbit de catre stratul ceros, fiind astfel rezistent la ploaie. Se redistribuie pe suprafata foliara prin procesele de evapotranspiratie si deopotriva în interior datorita activitatii translaminare, asigurând astfel o acoperire suplimentara pe suprafetele limitrofe netratate. Ciclul de dezvoltare a ciupercilor este întrerupt înca din stadiile primare, prin inhibarea germinatiei sporilor, cresterea tubului germinativ si formarea apresoriilor.

Captan, din grupa chimica dicarboximide, este un fungicid cu actiune preventiva de contact de tip multi-site, fiind cunoscuta ca substanta fungicida cu cel mai bun efect de prevenire si combatere a infectiilor primare si secundare de rapan la pomii fructiferi. Modul diferit de actiune si efectul complementar al celor doua substante active fac din Flint Plus un produs deosebit de eficace pentru utilizare în strategii antirezistenta.

Modul de utilizare

Flint Plus 64 WG se utilizeaza în combaterea rapanului (Venturia inequalis) si fainarii (Podosphaera leucotricha) la mar în concentratie de 0,125% (1,875 kg/ha in 1500 l apa/ ha). Se aplica preventiv în max. 3 tratamente pe durata unui sezon, în intervalul buton alb – începutul colorarii fructelor, la un interval între tratamente de 7-12 zile în functie de presiunea de infectie si conditiile climatice.

Flint Plus va fi alternat cu alte produse din grupe chimice diferite, cum ar fi Clarinet. Timp de pauza înaintea recoltarii este de 35 de zile. La concentratia omologata, Flint Plus 64 WG este bine tolerat de plante si nu se manifesta fenomene de fitotoxicitate legate de conditiile climatice. Flint Plus 64 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia celor foarte alcaline. Nu se amesteca cu uleiurile horticole (datorita captanului).

Pentru orice combinatie noua se va face initial câte un test de compatibilitate fizico- chimica si biologica.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Flint Plus 64 WG

Ai o întrebare despre » Flint Plus 64 WG?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Flint Plus 64 WG


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740