→ Flint Max 75 WG

Flint Max 75 WG este un fungicid cu actiune sistemica si mesostemica produs de Bayer pentru combaterea fainarii si putregaiului negru la vita de vie si a fainarii la morcov
Substante active: trifloxistrobin 250 g/kg + tebuconazol 500 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile in apa

Modul de actiune

Flint Max este un produs cu spectru larg de actiune datorita celor doua substante active din compozitia sa. Trifloxistrobin, gratie activitatii mesostemice, este puternic absorbit de catre stratul ceros al frunzelor, redistribuit pe suprafata foliara prin procesele de evapo-transpiratie si deopotriva în interiorul frunzelor datorita activitatii translaminare.

El întrerupe ciclul de dezvoltare a ciupercii înca din stadiile primare, inhibând germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ si formarea apresoriilor.

Tebuconazol constituie un partener bun, fiind un produs cu actiune sistemica în plante. La scurt timp dupa tratament, tebuconazol patrunde în partile aeriene si este distribuit acropetal în interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.

Modul diferit de actiune si efectul complementar al celor doua substante active fac din Flint Max un produs deosebit de eficient si foarte bine adaptat pentru utilizarea în strategii antirezistenta.

Modul de utilizare

Vita de vie

Se foloseste in doza de 0,16 kg/ha in 1000 l apa) pentru combaterea fainarii (Uncinula necator) si a putregaiului negru (Guignardia bidwelli). Se recomanda aplicarea in 1-3 tratamente preventive, atât înainte cât si dupa înflorit, în alternanta cu produse din grupe chimice diferite. Perioada de acoperire este de 10-14 zile în functie de conditiile climatice si presiunea de infectie.

Morcov

Pentru combaterea fainarii (Erysiphe umbelliferarum) se efectueaza 1-3 tratamente începând cu primele semne de atac, la doza de 0,3 kg/ha în 1000 l apa.

Compatibilitate

Flint Max 75 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia celor foarte alcaline (pe baza de Cu sau S) si a celor foarte acide. Pentru orice combinatie noua se va face un test de compatibilitate fizico-chimica.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Flint Max 75 WG

Ai o întrebare despre » Flint Max 75 WG?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Flint Max 75 WG


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740