→ Falcon 460 EC

Falcon 460 EC este un fungicid sistemic produse de Bayer pentru combaterea fainarii la vita de vie, a bolilor foliare si a fuzariozei la grau si orz
Substante active: tebuconazol 167 g/l + triadimenol 43 g/l + spiroxamina 250 g/l
Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

Cultura Organism tinta Doza
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0,3 l/ha
Grau Complex boli foliare (Erysiphe graminis, Septoria tritici, Septoria nodorum, Puccinia striiformis, Puccinia recondita)
Fuzarioza (Fusarium spp.)
0,6 l/ha
0,7 l/ha
Orz Complex boli foliare (Erysiphe graminis f. sp. hordei, Puccinia hordei, Rhynchosporium secalis) 0,6 l/ha

Modul de actiune

Falcon este un fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa de lunga durata asupra ciupercilor patogene. La scurt timp dupa aplicare el se distribuie uniform în planta prin fenomenul de translocare acropetala.

Falcon poate combate inclusiv formele rezistente la alte fungicide datorita modului diferit de activitate al celor 3 substante active componente. Falcon are un interval de aplicare foarte larg, el putand fi utilizat pe toata durata perioadei de vegetatie.

Durata de protectie a culturii este de 12-14 zile la vita de vie si de 18-20 zile la cereale paioase.

Modul de utilizare

Vita de vie

Falcon se utilizeaza în doza de 0,3 l/ha în 600-1000 l apa/ha preventiv pentru combaterea fainarii, în tratamente pre- si postflorale, în asociatie cu fungicide specifice pentru mana si putregai cenusiu. Utilizarea în faza preflorala timpurie se recomanda în principal daca rezerva infectioasa din anul precedent este mare si se impune utilizarea unui produs cu actiune sistemica. Se va avea în vedere pentru succesul tratamentului o buna acoperire a plantei.

Grau si orz

Numarul de tratamente în vegetatie este de 1-2, iar intervalul de aplicare este cuprins între începutul împaierii si începutul înfloririi. În cazul efectuarii unui singur tratament, momentul optim este la aparitia frunzei stindard. Pentru prevenirea atacului de fuzarioza pe spice, tratamentul se efectueaza la începutul înfloririi, moment în care încep sa se produca infectiile cu diferite specii de Fusarium.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Falcon 460 EC

Ai o întrebare despre » Falcon 460 EC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Falcon 460 EC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740