→ Eclair 49 WG

Eclair 49 WG este un fungicid cu actiune mesostemica, local sistemica si de contact, produs de Bayer pentru combaterea manei si fainarii la vita de vie
Substante active: trifloxistrobin 250 g/kg + cimoxanil 240 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabilein apa)

Cultura Organism tinta Doza / Concentratie
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola), Fainare (Uncinula necator) 0,5 kg/ha

Modul de actiune

Trifloxistrobin apartine grupei chimice a strobilurinelor si se remarca prin spectrul larg de activitate si prin actiunea de lunga durata.

Trifloxistrobin are actiune de tip mesostemic, caracterizata prin:

  • afinitatea foarte ridicata fata de tesuturile superficiale ale plantei, unde se fixeaza de stratul ceros, fapt ce-i confera o rezistenta ridicata la spalare;
  • redistribuirea si redepunerea substantei active prin procesele de evapotranspiratie. Prin aceasta redistribuire efectul tratamentului se manifesta si pe plantele alaturate netratate.
  • redistribuirea translaminara a unei parti din substanta activa asigura o foarte buna actiune preventiva;
  • produce un efect de mentinere a foliajului verde (green leaf), reflectat in sporuri de recolta.

Acoperirea uniforma si completa a partilor aeriene ale plantelor asigura protectia totala fata de instalarea ciupercilor.

Sunt afectate atât stadiile timpurii de dezvoltare a patogenilor (germinarea sporilor, formarea apresorilor) cât si stadiile târzii (formarea haustorilor, cresterea miceliului si sporularea la fainare, eliberarea zoosporilor la mana).

Cimoxanil actioneaza prin contact, preventiv, asupra germinatiei sporilor si a cresterii miceliului, iar prin miscarea translaminarain tesuturile plantei dezvolta si o actiune curativa si de inhibare a sporularii.

Modul de utilizare

Eclair este omologat pentru combaterea manei si fainarii vitei de vie.in cadrul programului de stropiri poate fi utilizatin alternanta cu produse cu mod diferit de actiune.

Tratamentele pot fi efectuatein intervalul fenologic cuprinsintre stadiulin care a treia frunza este formata si pâna la intrarea în pârga. Produsul este cu precadere pozitionatin 1-2 tratamente preventive înainte deinflorit pâna la compactarea ciorchinelui. Intervalulintre tratamente este de 10-12 zile.

Când presiunea de infectie este foarte mare si când viteza de crestere a plantelor este de asemenea mare se micsoreaza intervalul la 7 zile. Volumul necesar de solutie este de 80-1000 I/ha, în functie de echipamentul de stropire folosit. Nu se efectueaza tratamente când viteza vântului este mare,in perioadele din zi cu arsita sau atunci când frunzele sunt umede ori ploaia este iminenta.

In situatii in care presiunea patogenului este deosebit de mare se va utiliza o doza marita sau se va micsora intervalul intre tratamente. In cadrul unui program rational de combatere a manei si fainarii se recomanda un numar de 1-2 tratamente cu Eclair.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Eclair 49 WG

Ai o întrebare despre » Eclair 49 WG?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Eclair 49 WG


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740