→ Consento 450 SC

 

Substante active: propamocarb clorhidrat 375 g/l + fenamidon 75 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Fungicid cu actiune sistemica si penetranta pentru combaterea bolilor la cartof

 

 

Cultura Organism tinta Doza
Cartof Mana (Phytophtora infestans) 2  l/ha

Modul de actiune
Consento este un produs cu mecanism dublu de actiune, sistemic si penetrant. Asupra manei actioneaza preventiv si curativ, eficacitatea sa fiind ridicata chiar daca este aplicat dupa instalarea si declansarea bolii. Datorita sistemicitatii deosebite a componentei propamocarb, care este absorbitaIn proportie de 100% in maximum 1 ora de la efectuarea tratamentului, efectul protector al fungicidului se transmite siIn organele nou formate. Propamocarb reduce dezvoltarea miceliului ciupercii, inhiba formarea zoosporilor si determina germinatia nepatogena a acestora. In planta, propamocarb stopeaza formarea membranei ciupercii, ceea ce duce in final la moartea acesteia. In concluzie, propamocarb are un mod de actiune asupra ciupercii patogene de tip inhibitor multisite. Acest mod de actiune face practic imposibila aparitia formelor de rezistenta la acest produs. Fenamidon are actiune penetranta si o distributie translaminara in plante. Asupra ciupercilor patogene actioneaza prin inhibarea respiratiei mitocondriale, împiedicând dezvoltarea miceliului, formarea sporangiilor si germinarea sporilor. Modul sau de actiune este similar cu cel de la strobilurine si famoxadon. Prin asocierea celor doua substante active, propamocarb si fenamidon, diferite ca mod de actiune, s-a realizat un efect sinergic pronuntat ce poate fi observat cu usurinta in conditii de câmp datorita eficacitatii foarte bune asupra manei cartofului.

Modul de utilizare
Consento poate fi utilizat pentru 1-3 tratamente pe sezon. Intervalul intre tratamente este de cca. 10-12 zile. Acest interval poate fi marit la 14 zile daca presiunea atacului de mana este redusa sau poate fi redus la 6-8 zile daca rezerva infectioasa este mare si conditiile climatice extrem de favorabile producerii infectiilor. Pentru prevenirea aparitiei rezistentei incrucisate cu produse similare ca mod de actiune, se recomanda efectuarea a cel mult 2 tratamente succesive dupa care se va utiliza un produs cu mod diferit de actiune (ex. Melody Compact sau Antracol). Primul tratament se efectueaza inainte de încheierea rândurilor. Volumul de solutie necesar pentru realizarea unei acoperiri uniforme a partilor aeriene ale plantelor este de 300-400 l/ha.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Consento 450 SC

Ai o întrebare despre » Consento 450 SC?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Consento 450 SC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740