→ Confidor Oil SC 004

Confidor Oil SC 004 este un insecticid sistemic prosus de Bayer pentru combaterea daunatorilor la mar si prun prin tratamente la dezmugurit.
Substanta activa: imidacloprid 4 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Cultura Organism tinta Doza
Mar Paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus)
Panonicus ulmi (oua hibernante)
1,5% (22,5 l/ha)
Livezi de mar si prun Afide (oua hibernante)
Tratamentul este comun cu cel pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) si a oualor de iarna ale paianjenului rosu al pomilor (Panonicus ulmi)
1,5% (22,5 l/ha la mar si 15 l/ha la prun)

Modul de actiune

Datorita celor doua componente, Confidor Oil are actiune sistemica de lunga durata (imidacloprid) si actiune fizica complementara de asfixiere (ulei).

Imidacloprid patrunde în plante în circa 1 h de la tratament, actionând deopotriva prin penetrarea scutului protector al larvelor paduchelui din San Jose. Efectul asupra insectelor daunatoare consta în perturbarea ireversibila a functiilor vitale ale centrilor nervosi ai acestora, ducând în final la moartea lor.

De asemenea, ouale hibernante ale paianjenului rosu sunt intoxicate si asfixiate astfel încât nu mai are loc ecloziunea larvelor.

Amestecul formulat garanteaza o lunga durata de actiune, o optima patrundere a componentei sistemice în planta, o aderenta sporita la suprafata plantei si un contact superior cu daunatorii tinta.

Modul de utilizare

Mar

Se utilizeaza pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) si a oualor hibernante ale afidelor si paianjenului rosu comu al pomilor (Panonicus ulmi) in concentratie de 1,5% respectiv 22,5 l/ha in 1500 l apa.

Prun

Se utilizeaza pentru combaterea oualor hibernante de afide in concentratie de 1,5%, respectiv 15 l/ha in 1000 l apa.
Se efectueaza un tratament pe sezon la dezmugurit, in faza de urechiuse de soarece pana la mugure floral bine dezvoltat inca nedeschis. Acesta corespunde cu primul tratament de (iarna) primavara. Perioada de pauza inaintea recoltarii este de minim 90 de zile.

Compatibilitate

Produsul nu se va amesteca cu zeama bordeleza, polisulfuri si produse pe baza de sulf, diclofluanid, captan sau TMTD. Pentru orice alte combinatii, se va face în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica.

Selectivitate

La concentratiile recomandate, produsul nu este fitotoxic pentru culturile la care este omologat.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Confidor Oil SC 004

Ai o întrebare despre » Confidor Oil SC 004?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Confidor Oil SC 004


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740