→ Clarinet

 

Substante active: pirimetanil 150 g/l + fluquinconazol 50 g/l
Formulare: suspensie concentrata (SC)

Fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa pentru combaterea
rapanului si fainarii la mar

 

Cultura Organism tinta Doza / Concentratie
Mar

 

Rapan (Venturia inaequalis) pentru infectii primare

Fainare (Podosphaera leucotricha)

0,1 % (1,5 l/ha)

Modul de actiune
Clarinet este un fungicid cu actiune sistemica si translaminara în plante. El are în componenta sa doua substante active:
fluquinconazol este o substanta activa sistemica din grupa triazolilor, care actioneaza prin inhibarea sintezei ergosterolului (DMI) ciupercilor patogene.
pirimetanil este o substanta activa din grupa anilinopirimidinelor, cu activitate translaminara, care actioneaza prin inhibarea enzimelor necesare realizarii patogenitatii ciupercilor.
Clarinet are actiune preventiva si curativa împotriva rapanului, fainarii si altor patogeni, inhibând germinatia sporilor, cresterea miceliului si formarea apresorilor.

Modul de utilizare
Clarinet se aplica preventiv atât prefloral cât si în tratamente postflorale începând cu faza de deschidere a primilor muguri sau la avertizarea infectiei primare cu rapan. Intervalul între tratamente în cazul unor conditii climatice normale este de 10-14 zile. În cazul unor conditii deosebit de favorabile instalarii si evolutiei bolilor, intervalul între tratamente se poate reduce cu 2-3 zile. Se aplica în concentratie de 0,1% într-un volum de solutie de 1500 l/ha.
Timpul de pauza: ultimul tratament se va face cu 30 zile înainte de recoltare.

 

Te abonezi gratuit la informaţii despre Clarinet

Ai o întrebare despre » Clarinet?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Clarinet


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740