→ Chinook 200 FS

Chinook 200 FS este un insecticid cu actiune sistemica si de contact produs de Bayer pentru combaterea daunatorilor la rapita de toamna si de primavara.
Substante active: betaciflutrin 100 g/l + imidacloprid 100 g/l
Formulare: suspensie concentrata pentru tratamentul semintei (FS)
Grupa III de toxicitate (toxicitate moderata)

Cultura Organism tinta Doza
Rapita de toamna si de primavara Purici (Phyllotreta spp.) 2 l/100 kg seminte

Modul de actiune

Chinook 200 FS este un insecticid destinat tratarii semintelor de rapita pentru combaterea daunatorilor din sol si a celor care ataca cultura în prima parte a perioadei de vegetatie. Actiunea sistemica si de contact este data de cele doua substante active componente.

Betaciflutrin este caracterizat prin actiunea de contact si ingestie însotita de efectul de soc asupra insectelor daunatoare.

Imidacloprid are actiune sistemica în seminte si plantule, avand în acelasi timp o durata lunga de protectie. Efectul cumulat si simultan al celor doua componente active conduce la o protectie excelenta a semintelor în intervalul semanat-rasarit si a plantulelor pe o perioada de 6 pana la 8 saptamani de la rasarire.

Modul de utilizare

Chinook 200 FS se utilizeaza în doza de 2 l/100 kg seminte. Este de preferat ca tratamentul sa se efectueze cu masini de tratat în sarje si nu în flux continuu pentru ca primele asigura o distributie mai uniforma a produsului în masa de seminte si pe suprafata acestora.

Daca masina de tratat nu este dotata cu dispozitiv de uscare a semintelor tratate, atunci este bine ca la sfarsitul operatiunii de tratare sa se adauge pudra de talc în cantitate de 2-4 kg/100 kg seminte. Se evita astfel riscul declansarii premature a procesului de germinatie datorita excesului de umiditate. Tratamentul semintei cu Chinook asigura o protectie foarte buna si fata de speciile de purici din genul Psilliodes precum si fata de musca radacinilor de varza (Phorbia brassicae).

Selectivitate

Tratamentul semintei cu Chinook 200 FS în doza recomandata nu afecteaza însusirile seminale ale semintei si nu determina fenomente de fitotoxicitate pe plantule.

Compatibilitate

Chinook 200 FS este compatibil cu fungicide ca tebuconazol sau tiuram. Pentru alti parteneri de amestec este bine a se efectua în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica.

Te abonezi gratuit la informaţii despre Chinook 200 FS

Ai o întrebare despre » Chinook 200 FS?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică Chinook 200 FS


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740