→ BANJO 500 SC

Banjo este un fungicid sistemic produs de Makteshim Agan, omolgat cu certificatul de omologare nr 2716/25.10.2007
Substanta activa:Fluazinam 500 g/l
Formulare:SC – suspensie concentrata
N – periculos pentru mediu

Modul de actiune

Banjo 500 SC este un fungicid de contact cu actiune preventiva impotriva manei (Phytophtora infestans) si cu efect antisporulant. Substanta activa fluazinam face parte dintr-o noua clasa chimica – diarilamine- care se caracterizeaza printr-un risc scazut de aparitie a raselor rezistente la mana.

Actioneaza in directia stoparii germinarii si producerii de spori in toate stadiile de dezvoltare. Intervalul dintre tratamente este de 7 – 14 zile si se va adapta in functie de conditiile climatice si evolutia bolilor. De asemenea asigura protectia preventiva a suprafetei foliare in timpul vegetatiei impotriva manei.

Recomandari de aplicare

Primul tratament se aplica imediat ce conditiile climatice sunt favorabile aparitiei bolii sau la avertizare dar inainte de aparitia primelor simptome. Cand conditiile climatice nu sunt favorabile aparitiei si dezvoltarii manei la cartof, primul tratament se aplica inainte ca sistemul foliar sa acopere distanta dintre randuri. Tratamentul se repeta la 5-14 zile in functie de conditiile climatice , evolutia culturii si severitatea atacului de mana.

Cultura
Test avizare
Doza(l/ha)/Conc.(%)
Cartof Mana 0,3 – 0,4 l/ha
Ceapa Mana, Alternarioza 0,04% / 0,4 l/ha

Te abonezi gratuit la informaţii despre BANJO 500 SC

Ai o întrebare despre » BANJO 500 SC ?
Pe FORUM poţi să afli mai mult despre cum se aplică BANJO 500 SC


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/catalogp/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740